„Ismerek egy olyan pasast, aki egy kukkot sem tud magyarul, de ismeri minden dalszövegünket,“ mondja nevetve Alapi, a gitáros
26.6.2006
Kassa/Szepsi – A fesztiváli sáros open-air atmoszféra, a magyar rock, a halhatatlan Pataky Attila és a hosszú évek óta hű rajongók. Az Edda művek zenekar keddi koncertje a szepsi Aréna sportközpontban felelevenítette a rocker fiatalkor emlékeit minden jelenlévőben. Tekintettel a nézőközönség korösszetételére nem is állíthatunk mást, bár kíváncsiságból eljöttek a fiatalabb korosztály képviselői is. Az Edda művek arról híres, hogy fennállása során Pataky Attila, az énekes körül már számos zenész lecserélődött, de a jelenlegi összeállításban játszanak talán a leghosszabb ideje. A zenekar, amely a következő tagokból tevődik össze: Alapi István (gitár), Gyömöry Zsolt (billentyűk), Hetényi Zoltán (dobok) és Kicska László (basszusgitár), a Total Brutal című számmal indította a koncertet. Az időnként egybeolvadó dalok között domináltak azon olyan slágerek, mint a Kör, Minden Sarkon, Kölyköd Voltam vagy az Éjjel Érkezem. Az Edda azonban kínált „ismeretlent is“, ami a legújabb lemezükön található. Több rajongónak is az az érzése, hogy az Edda üzletiessé válása érezhető az új dalokon, ami kissé megnyilvánult a koncert során is. Az újabb dalok során a legidősebb korosztály csak türelmetlenül dobogott a lábával, és várták a már jól bevált nagy slágereket. „Nincs az az érzésem, hogy üzletiesebbé váltunk volna. Úgy hiszem, hogy az adott az által, hogy változunk, hiszen Attila már nem 25 éves, hanem 55. Felkapottak voltunk a 80. években, és ez akkor valami teljesen más volt, mit amit most játszunk,“ vélekedik Alapi István, a gitáros. „Sosem törődtünk azzal, hogy a közönség megvesz-e bennünket, hanem azzal, hogy mit tudunk nyújtani nekik. Ezért úgy gondolom, hogy van mit nyújtanunk a fiatalabb korosztálynak is. Megesik velem, hogy a koncertre olyan emberek is eljönnek, akikre emlékszem még tizennyolc éves korukból, és ők elhozzák a gyerekeiket is, akiknek szemmel láthatóan szintén tetszik a zenénk.“ Az Edda előre örült a szepsi koncertnek, csaknem minden egyes szlovákiai fellépés során a frontember megemlékezik az első koncertről, amelyet Szlovákia területén adtak. „1982-ben volt, és amire a legjobban emlékezem az az, hogy rengeteg rendőr és kommunista volt ott,“ mondja nevetve Pataky. Az Edda nevezetes a kisebb városokban tartott fellépéseiről, ahol gyakran, mint egyedüli nagyobb fontossággal bíró zenekar játszik. „Ha nagy pódiumokon játszunk, az emberek túl messze vannak. Azért kedvelem a fellépéseket a kisebb városokban éppen azért, hogy a kapcsolat sokkal személyesebb a publikummal,“ vallja Alapi. „De nincs különbség a kis és a nagy, vagy a magyar és a szlovák nézőközönség között. Ha az emberek szeretik a zenét, nem számít a nyelv. Ismerek egy olyan pasast is, aki egy kukkot sem tud magyarul, de ismeri minden dalszövegünket. De közben fogalma sincs róla, hogy mit énekelget (nevetés).“

„Kedvelem a fellépéseket a kisebb városokban éppen azért, hogy a kapcsolat sokkal személyesebb a publikummal,“ vallja Alapi, a gitáros. (a képen Pataky Attilával)

A magyar rock legenda már az első dal során megmozgatta a közönséget

Created by Global Services Slovakia s.r.o.
Újdonságok
DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ
13.6.2019

Szeretettel várjuk Önöket a DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚRA, amely 2019.június 21., 22.-én kerül megrendezésre.

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú
13.6.2019

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú

Szeretettel várjuk Önöket a XXIII.Peredi falunap és Búcsúra, amely 2019.június 22.-én kerül megrendezésre.

 

DIXIE KINGS OF HUNGARY
25.4.2017

Jó hír  a rajongóknak!

Visszakapta a történelmi BENKÓ DIXIELAND BAND nevét a világhírű , szeretett tehetséges zenekar. Gratulálunk!

Fehérlaposok / My, s bielym dekrétom
20.3.2017

A Másik Lehel és Vizeli Csaba " Fehérlaposok" című rockopera
témája a felvidéki családok erőszakos kitelepítése Csehszlovákiában.
Időpont: 2017. április 7., péntek, 18:00
Helyszín: GÚTAI  VMK.

ELO CLASSICS performed by PHIL BATES BAND & The Berlin String Ensemble
4.3.2017

2017. június 24.-én a SZEREDI SZABADTÉRI SZÍNPADON  a legendás ELO / Electric Light Orchestra/

volt énekese és gitárosa PHIL BATES a ZENEKARÁVAL és a BERLINI VONÓSNÉGYESSEL autentikus koncerttel varázsolja a színpadra a világhírű ELO együttes örökzöld slágereit. Az ígéretes koncert vendégzenekara a csehszlovák legenda - a PRÚDY.

 

Bövebb info:  http://www.domkultury.sered.sk/

event/144293/elo-prudy

OMEGA, 55 anniversary tour, 2017
22.2.2017

Örömmel értesítjük, hogy a tavaly év végi frenetikus siker és a töretlenül hatalmas érdeklődés okán közkívánatra a legendás OMEGA együttes ez évben is  koncertet ad Kassán az impozáns  Steel Arénában. A BEST OF OMEGA koncerten azon klasszikus örökzöld OMEGA slágereknek örülhetnek a tisztelt rajongók, amelyek a tavalyi koncertből időhiány és a bőség zavara miatt kényszerűen kimaradtak.

 

Az OMEGA koncert terminusa  2017. december 16., szombat, 19 óra.

A jegyek már megvásárolhatók egész Szlovákia területén a Ticketportal / www.ticketportal.sk/ hálózatában.

Zalatnay Sarolta / Cini/
12.1.2017

 ZALATNAY CINI  és a  REFLEX együttes, LIVE

 

A legendás énekesnő a miskolci Reflex együttes kíséretében július 1.-én,szombaton este nyolc órai kezdettel Málas községben a falunapi eseményen ad  ígéretes koncertet.

EDDA művek
25.7.2016

Örömmel értesítjük az EDDA művek rajongóit, hogy a népszerű csapat 2017-ben is számos felvidéki koncertet is ad. Június 2.-án, pénteken Rimaszombatban  indít a Szabadtéri Színpadon, majd június 23.-án, pénteken Debrődön. 

 

További szabadtéri, ˝open air˝ koncertek-  július 2.,vasárnap, Málas, szeptember 16., szombat, Udvard... További infók hamarosan. 

The GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2017
2.5.2016

Közkívánatra ismét tájainkon!

Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy DWIGHT ROBSON baptista tiszteletes világhírü afro-amerikai
együttese a tájainkon is egyre ismertebb THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2016-ban is
ellátogat hazánkba  az aktuális európai turnéja keretében.

A hangszeres énekegyüttes koncertjeit irodánk kizárólagos joggal képviseli, szervezi koncertjeiket hazánkban továbbá Csehországban és Magyarországon.
Az idei turnét irodánk 2017. decemberében  valósítja meg.

Robson úr Missouri államban, St. Louisban született. " Arany hangú " szólistáival és zenésztársaival New Yorkból érkezik hozzánk.

Együttesét 2000-ben alapította. Turnéztak többek között Michael Jacksonnal, Mariah Carey-vel.
Megalakulásuk óta Európa- szerte többszáz rendkívül sikeres koncertet adtak.

Karácsonyváró hangulatban és kivételes környezetben csendülnek fel ezévben is a bő kétórás koncerten a csodálatos néger spirituálék, ismert gospel dalok,és kedvelt örökzöld slágerek, mint a Hallalujah, Oh Happy Day, Swing Low, stb..Jó szórakozást kívánunk!
Bővebb info hamarosan - ugyanitt.