A kultusszá vált német zenekar fennakadt szlovák rendőrség hálójában, pozsonyi koncertjüket azonban siker koronázta
4.10.2004 | Národná obroda
Annak ellenére, hogy a legendás német Alphaville együttes tagjainak szlovákiai barangolása bonyodalmakkal telve kezdődött, az együttes mindig vidám „legénységének” pénteki pozsonyi koncertje ez elektronikus hangok és fények színes szimbiózisának jegyében zajlott. Valamint annak a gondolatnak a jegyében, hogy az ember annyi idős, amennyinek érzi magát, nem pedig annyi, amennyiről a hivatalos okiratok tanúskodnak... Csütörtökön még úgy tűnt, hogy az ötvenet épphogy betöltő Marian Gold által vezetett szimpatikus négyes szereplését számtalan kellemetlenség kíséri majd. A zenekar ugyanis a szomszédos Csehországból autóbusszal érkezett Szlovákiába, s a határátlépést követően csaknem azonnal a rendőrség hálójába akadt, akik éppen a „Jastrab“ („karvaly”) elnevezésű országos közlekedés-biztonsági akciójukat szervezték. A megengedett sebesség túllépéséért kirótt büntetés befizetését követően az autóbusz vezetője úgy gondolta, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelően a négyórás vezetés után háromnegyed órás pihenőt tart. Mintha ez még mindig nem lenne elég, a hatalmas, 22 tonna súlyú, kétemeletes gépjármű a szlovák mellékutakon való „hadgyakorlatozás“ közepette elveszítette visszapillantó tükrét. És így, a fáradt, álmos művészek a sajtótájékoztató helyett, háromórás késéssel érkeztek a nyitrai Zlatý kžúčik szállodába. Szerencsére a csapat vezetője és alapítója nem tagadta meg valódi profi mivoltát, így hatalmas mosollyal, és még nagyobb türelemmel volt képes több mint egy órán keresztül válaszolgatni az újságírók kérdéseire. Mivel úgy tűnt, hogy már minden a legnagyobb rendben, a szervezőket és zenészeket elképesztette a kiismerhetetlen menedzser, aki szerint Nyitra a pénteki koncert helyszíntől túlságosan távol esik, így 23.00 óra magasságában „parancsot adott“ a zenekar átszállítására egy új szállodába a szlovák fővárosba... Másnap azonban valamennyi rajongó meggyőződhetett arról, hogy az immáron kultusszá vált elektronikus zenét játszó kedvencek „jól kialudták magukat“. Jól szerepelt a nyitrai Gréta és Mantinels előzenekar is, mely a hazai popzene nagy reménységének mutatkozik. A Nemzeti Teniszközpont látogatóit vehemens tapsra bírta és megmozgatta. Végül a színpadon társaival megjelent Gold, akik másfél órán át tártó show-juk során régi, új és még annál is újabb - a jövő évi albumon megjelenő - dalokkal kedveskedtek a hallgatóságnak. A megközelítőleg négyezres tömeg leginkább akkor kezdett hullámzó mozdulatokat lejteni, amikor az örökzöld Sounds Like A Melody vagy Big In Japan melódiák hangzottak fel. És végül az örökifjú és egyre tökéletesebb hangú Gold a rajongóktól a Forever Young himnusszal búcsúzott, melyen már több generáció nőtt fel és vélhetőleg egynéhány még felnő majd a jövőben is.
Created by Global Services Slovakia s.r.o.
Újdonságok
DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ
13.6.2019

Szeretettel várjuk Önöket a DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚRA, amely 2019.június 21., 22.-én kerül megrendezésre.

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú
13.6.2019

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú

Szeretettel várjuk Önöket a XXIII.Peredi falunap és Búcsúra, amely 2019.június 22.-én kerül megrendezésre.

 

DIXIE KINGS OF HUNGARY
25.4.2017

Jó hír  a rajongóknak!

Visszakapta a történelmi BENKÓ DIXIELAND BAND nevét a világhírű , szeretett tehetséges zenekar. Gratulálunk!

Fehérlaposok / My, s bielym dekrétom
20.3.2017

A Másik Lehel és Vizeli Csaba " Fehérlaposok" című rockopera
témája a felvidéki családok erőszakos kitelepítése Csehszlovákiában.
Időpont: 2017. április 7., péntek, 18:00
Helyszín: GÚTAI  VMK.

ELO CLASSICS performed by PHIL BATES BAND & The Berlin String Ensemble
4.3.2017

2017. június 24.-én a SZEREDI SZABADTÉRI SZÍNPADON  a legendás ELO / Electric Light Orchestra/

volt énekese és gitárosa PHIL BATES a ZENEKARÁVAL és a BERLINI VONÓSNÉGYESSEL autentikus koncerttel varázsolja a színpadra a világhírű ELO együttes örökzöld slágereit. Az ígéretes koncert vendégzenekara a csehszlovák legenda - a PRÚDY.

 

Bövebb info:  http://www.domkultury.sered.sk/

event/144293/elo-prudy

OMEGA, 55 anniversary tour, 2017
22.2.2017

Örömmel értesítjük, hogy a tavaly év végi frenetikus siker és a töretlenül hatalmas érdeklődés okán közkívánatra a legendás OMEGA együttes ez évben is  koncertet ad Kassán az impozáns  Steel Arénában. A BEST OF OMEGA koncerten azon klasszikus örökzöld OMEGA slágereknek örülhetnek a tisztelt rajongók, amelyek a tavalyi koncertből időhiány és a bőség zavara miatt kényszerűen kimaradtak.

 

Az OMEGA koncert terminusa  2017. december 16., szombat, 19 óra.

A jegyek már megvásárolhatók egész Szlovákia területén a Ticketportal / www.ticketportal.sk/ hálózatában.

Zalatnay Sarolta / Cini/
12.1.2017

 ZALATNAY CINI  és a  REFLEX együttes, LIVE

 

A legendás énekesnő a miskolci Reflex együttes kíséretében július 1.-én,szombaton este nyolc órai kezdettel Málas községben a falunapi eseményen ad  ígéretes koncertet.

EDDA művek
25.7.2016

Örömmel értesítjük az EDDA művek rajongóit, hogy a népszerű csapat 2017-ben is számos felvidéki koncertet is ad. Június 2.-án, pénteken Rimaszombatban  indít a Szabadtéri Színpadon, majd június 23.-án, pénteken Debrődön. 

 

További szabadtéri, ˝open air˝ koncertek-  július 2.,vasárnap, Málas, szeptember 16., szombat, Udvard... További infók hamarosan. 

The GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2017
2.5.2016

Közkívánatra ismét tájainkon!

Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy DWIGHT ROBSON baptista tiszteletes világhírü afro-amerikai
együttese a tájainkon is egyre ismertebb THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2016-ban is
ellátogat hazánkba  az aktuális európai turnéja keretében.

A hangszeres énekegyüttes koncertjeit irodánk kizárólagos joggal képviseli, szervezi koncertjeiket hazánkban továbbá Csehországban és Magyarországon.
Az idei turnét irodánk 2017. decemberében  valósítja meg.

Robson úr Missouri államban, St. Louisban született. " Arany hangú " szólistáival és zenésztársaival New Yorkból érkezik hozzánk.

Együttesét 2000-ben alapította. Turnéztak többek között Michael Jacksonnal, Mariah Carey-vel.
Megalakulásuk óta Európa- szerte többszáz rendkívül sikeres koncertet adtak.

Karácsonyváró hangulatban és kivételes környezetben csendülnek fel ezévben is a bő kétórás koncerten a csodálatos néger spirituálék, ismert gospel dalok,és kedvelt örökzöld slágerek, mint a Hallalujah, Oh Happy Day, Swing Low, stb..Jó szórakozást kívánunk!
Bővebb info hamarosan - ugyanitt.