19.5.2006 | denník Korzár
Kassa – Már csak pár nap van hátra a legendás Omega koncertjéig, amely szerdán, május 24-én kerül megrendezésre a Szabadtéri színpadon. Ahogy erről már korábban tudósítottunk, a magyar zenekar előzenekaraként, amelyet a keleti Rolling Stones-nak is neveznek, Marián Varga és a rozsnyói Sexit fog fellépni. A rajongókon kívül az Omega koncertjének maguk a fellépők is örülnek. Marián Varga sok évvel korábban már fellépett az Omega zenekarral, és így tudja, milyen nagyszerű show-t képesek produkálni. "1972-ben részt vettem az Omega magyarországi turnéján. Úgy gondolom, hogy az erőviszonyok eléggé kiegyenlítettek voltak, és a zenekarok jól megértették egymást. Hiszen harminc évvel fiatalabbak voltunk, és élveztük az életet," emlékezik. "Lenyűgözött, hogy milyen óriási lelkesedéssel és rajongással beszélt Kóbor János a pozsonyi sajtótájékoztatón az Omega terveiről. Ez az óriási erőbedobás, amellyel az európai turnéra készülnek, nagy meglepetés volt a számomra, " mondja a zenész, aki már hosszú időt töltött a színpadon. "Biztosan ugyanilyen lelkesedéssel fognak játszani is. Éppen ezért, aki szereti a 'jó meleg csésze teát', annak nem szabad hagynia kihűlni azt," mondja nevetve Varga. "Úgy gondolom, hogy Szlovákiában biztosan sok rock rajongó van, és remélem, hogy egyikük sem szalajtja el ezt a rendkívüli lehetőséget." A koncert azonban az ő számára sem "kicsinység", ahogy ez az elhangzottakból kitűnhet. "Nagyon tisztelem őket minden esetre, majdnem annyira, mint másokat. Kissé egyenlőtlen ütközet lesz ez, hiszen az Omega egy kolosszus, amely vizuális és hangi szempontból produkálja az (o)mega show-t (nevetés). Remélem, hogy az a kis zene, amit a hallgatóknak nyújtok, majd nem merül el teljesen az óceánban." Marián Varga szavait maga az Omega frontembere, Kóbor János, alias Mecky is megerősítette. "Nagyon örülünk a koncertnek, hiszen két évvel ezelőtt megbizonyosodhattam róla, hogy a szlovákiai rajongók éppen olyan csodálatosak, mint korábban voltak. Néhány új számot is készülünk játszani a készülőben lévő nagylemezünkről, de elsősorban a régi nagy slágereinket fogjuk játszani," ezekkel a szavakkal hívta meg Mecky minden rajongójukat a koncertre.
Created by Global Services Slovakia s.r.o.
Újdonságok
DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ
13.6.2019

Szeretettel várjuk Önöket a DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚRA, amely 2019.június 21., 22.-én kerül megrendezésre.

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú
13.6.2019

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú

Szeretettel várjuk Önöket a XXIII.Peredi falunap és Búcsúra, amely 2019.június 22.-én kerül megrendezésre.

 

DIXIE KINGS OF HUNGARY
25.4.2017

Jó hír  a rajongóknak!

Visszakapta a történelmi BENKÓ DIXIELAND BAND nevét a világhírű , szeretett tehetséges zenekar. Gratulálunk!

Fehérlaposok / My, s bielym dekrétom
20.3.2017

A Másik Lehel és Vizeli Csaba " Fehérlaposok" című rockopera
témája a felvidéki családok erőszakos kitelepítése Csehszlovákiában.
Időpont: 2017. április 7., péntek, 18:00
Helyszín: GÚTAI  VMK.

ELO CLASSICS performed by PHIL BATES BAND & The Berlin String Ensemble
4.3.2017

2017. június 24.-én a SZEREDI SZABADTÉRI SZÍNPADON  a legendás ELO / Electric Light Orchestra/

volt énekese és gitárosa PHIL BATES a ZENEKARÁVAL és a BERLINI VONÓSNÉGYESSEL autentikus koncerttel varázsolja a színpadra a világhírű ELO együttes örökzöld slágereit. Az ígéretes koncert vendégzenekara a csehszlovák legenda - a PRÚDY.

 

Bövebb info:  http://www.domkultury.sered.sk/

event/144293/elo-prudy

OMEGA, 55 anniversary tour, 2017
22.2.2017

Örömmel értesítjük, hogy a tavaly év végi frenetikus siker és a töretlenül hatalmas érdeklődés okán közkívánatra a legendás OMEGA együttes ez évben is  koncertet ad Kassán az impozáns  Steel Arénában. A BEST OF OMEGA koncerten azon klasszikus örökzöld OMEGA slágereknek örülhetnek a tisztelt rajongók, amelyek a tavalyi koncertből időhiány és a bőség zavara miatt kényszerűen kimaradtak.

 

Az OMEGA koncert terminusa  2017. december 16., szombat, 19 óra.

A jegyek már megvásárolhatók egész Szlovákia területén a Ticketportal / www.ticketportal.sk/ hálózatában.

Zalatnay Sarolta / Cini/
12.1.2017

 ZALATNAY CINI  és a  REFLEX együttes, LIVE

 

A legendás énekesnő a miskolci Reflex együttes kíséretében július 1.-én,szombaton este nyolc órai kezdettel Málas községben a falunapi eseményen ad  ígéretes koncertet.

EDDA művek
25.7.2016

Örömmel értesítjük az EDDA művek rajongóit, hogy a népszerű csapat 2017-ben is számos felvidéki koncertet is ad. Június 2.-án, pénteken Rimaszombatban  indít a Szabadtéri Színpadon, majd június 23.-án, pénteken Debrődön. 

 

További szabadtéri, ˝open air˝ koncertek-  július 2.,vasárnap, Málas, szeptember 16., szombat, Udvard... További infók hamarosan. 

The GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2017
2.5.2016

Közkívánatra ismét tájainkon!

Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy DWIGHT ROBSON baptista tiszteletes világhírü afro-amerikai
együttese a tájainkon is egyre ismertebb THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2016-ban is
ellátogat hazánkba  az aktuális európai turnéja keretében.

A hangszeres énekegyüttes koncertjeit irodánk kizárólagos joggal képviseli, szervezi koncertjeiket hazánkban továbbá Csehországban és Magyarországon.
Az idei turnét irodánk 2017. decemberében  valósítja meg.

Robson úr Missouri államban, St. Louisban született. " Arany hangú " szólistáival és zenésztársaival New Yorkból érkezik hozzánk.

Együttesét 2000-ben alapította. Turnéztak többek között Michael Jacksonnal, Mariah Carey-vel.
Megalakulásuk óta Európa- szerte többszáz rendkívül sikeres koncertet adtak.

Karácsonyváró hangulatban és kivételes környezetben csendülnek fel ezévben is a bő kétórás koncerten a csodálatos néger spirituálék, ismert gospel dalok,és kedvelt örökzöld slágerek, mint a Hallalujah, Oh Happy Day, Swing Low, stb..Jó szórakozást kívánunk!
Bővebb info hamarosan - ugyanitt.