A magyar legenda 25 év után ismét Szlovákián koncertezik
2.9.2004 | Bratislavský Večeník
A számtalan meghívás ellenére a külföldi koncertek nélkül eltöltött huszonöt év után a magyar rock legenda egyenesen Szlovákiába látogat. Elhozom a napot és a csillagokat elnevezésű gigantikus koncertjük megrendezésére szeptember 11-én, a dunaszerdahelyi DAC stadionban kerül sor. A szervezők fantasztikus show-t ígérnek. Az Omega óriási mennyiségű, néhány kamionnyi műszaki felszereléssel érkezik Dunaszerdahelyre. Nem hiányoznak majd a nagy felületű kivetítők, hatalmas fedett színpad, lézer effektusok és természetesen a több mint három órás Omega koncert. Előzenekarként a rozsnyói Sexit együttes lép fel. Az Omega megalakulásának hivatalos dátuma 1962. szeptember 23., amikor is első ízben léptek fel nyilvánosan a Budapesti Műszaki Egyetem diákklubjában. Kezdetben erőteljes kísérletezés jellemezte őket, a szereposztás gyakran változott. Az indulás éveiben semmilyen jellemző stílust nem mondtak sajátjuknak, főként a Rolling Stone együttes dalaihoz hasonló angol rock szerzeményeket játszottak. Az alapító tagok közül mostanra ketten maradtak a zenekarban – a billentyűs és zenekarvezető Benkő László „Laci“ és az énekes Kóbor János „Mecky“. 1964-ben csatlakozott az Omegához a jelenlegi basszusgitáros Mihály Tamás „Misi“. Az első dalokat az együttes 1966-ban adta ki, ezek azonban csak a Rolling Stone-től és Hollies-től átvett szerzemények voltak. Saját dalokat tartalmazó felvételekkel 1967-ben jelentkeztek. Az idő vasfogának fittyet hányó slágerek 1992-ben Az Omega összes kislemeze (1967 - 1971) elnevezésű CD-n jelentek meg. Az 1968-as évet az angol nyelvű Red Star of Hungary in England, valamint a Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek című két album megjelenése fémjelezte. Ugyanabban az évben csatlakozott a bandához Molnár György „Elefánt“, aki jelenleg is az Omega gitárosa. A zenekar munkája tovább tökéletesedett, és az elkövetkezendő két évben két album adtak ki: 10000 Lépés, ill. Éjszakai országút címen. Olyan szerzemények láttak napvilágot, melyek később klasszikus Omega-slágerré váltak: 10000 Lépés, Petróleum lámpa és az Omega himnuszává vált Gyöngyhajú lány. Ezek a dalok utat törtek a világba, egyebek mellett eljutottak a Palma de Mallorca és az 1970-es tokiói fesztiválra. Egy évvel később csatlakozott a csapathoz Debreceni Ferenc „Ciki“, és ezzel a kör bezárult. Az együttes új albumokat készít, Európa szerte koncertezik, óriási sikereket arat. Stadionokat tölt meg Hollandiában, Németországban, Ausztriában és Csehszlovákiában. 1994-ben 70 ezer rajongónak játszanak a Budapesti Népstadionban. Az Omega részvénytársaságot alapít és Omega névvel saját tévécsatornát indít. Fennállásának 42 éve alatt 15 stúdióalbumot, és több tíz válogatáslemezt, koncert- és másnyelvű albumot ad ki.
Created by Global Services Slovakia s.r.o.
Újdonságok
DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ
13.6.2019

Szeretettel várjuk Önöket a DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚRA, amely 2019.június 21., 22.-én kerül megrendezésre.

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú
13.6.2019

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú

Szeretettel várjuk Önöket a XXIII.Peredi falunap és Búcsúra, amely 2019.június 22.-én kerül megrendezésre.

 

DIXIE KINGS OF HUNGARY
25.4.2017

Jó hír  a rajongóknak!

Visszakapta a történelmi BENKÓ DIXIELAND BAND nevét a világhírű , szeretett tehetséges zenekar. Gratulálunk!

Fehérlaposok / My, s bielym dekrétom
20.3.2017

A Másik Lehel és Vizeli Csaba " Fehérlaposok" című rockopera
témája a felvidéki családok erőszakos kitelepítése Csehszlovákiában.
Időpont: 2017. április 7., péntek, 18:00
Helyszín: GÚTAI  VMK.

ELO CLASSICS performed by PHIL BATES BAND & The Berlin String Ensemble
4.3.2017

2017. június 24.-én a SZEREDI SZABADTÉRI SZÍNPADON  a legendás ELO / Electric Light Orchestra/

volt énekese és gitárosa PHIL BATES a ZENEKARÁVAL és a BERLINI VONÓSNÉGYESSEL autentikus koncerttel varázsolja a színpadra a világhírű ELO együttes örökzöld slágereit. Az ígéretes koncert vendégzenekara a csehszlovák legenda - a PRÚDY.

 

Bövebb info:  http://www.domkultury.sered.sk/

event/144293/elo-prudy

OMEGA, 55 anniversary tour, 2017
22.2.2017

Örömmel értesítjük, hogy a tavaly év végi frenetikus siker és a töretlenül hatalmas érdeklődés okán közkívánatra a legendás OMEGA együttes ez évben is  koncertet ad Kassán az impozáns  Steel Arénában. A BEST OF OMEGA koncerten azon klasszikus örökzöld OMEGA slágereknek örülhetnek a tisztelt rajongók, amelyek a tavalyi koncertből időhiány és a bőség zavara miatt kényszerűen kimaradtak.

 

Az OMEGA koncert terminusa  2017. december 16., szombat, 19 óra.

A jegyek már megvásárolhatók egész Szlovákia területén a Ticketportal / www.ticketportal.sk/ hálózatában.

Zalatnay Sarolta / Cini/
12.1.2017

 ZALATNAY CINI  és a  REFLEX együttes, LIVE

 

A legendás énekesnő a miskolci Reflex együttes kíséretében július 1.-én,szombaton este nyolc órai kezdettel Málas községben a falunapi eseményen ad  ígéretes koncertet.

EDDA művek
25.7.2016

Örömmel értesítjük az EDDA művek rajongóit, hogy a népszerű csapat 2017-ben is számos felvidéki koncertet is ad. Június 2.-án, pénteken Rimaszombatban  indít a Szabadtéri Színpadon, majd június 23.-án, pénteken Debrődön. 

 

További szabadtéri, ˝open air˝ koncertek-  július 2.,vasárnap, Málas, szeptember 16., szombat, Udvard... További infók hamarosan. 

The GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2017
2.5.2016

Közkívánatra ismét tájainkon!

Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy DWIGHT ROBSON baptista tiszteletes világhírü afro-amerikai
együttese a tájainkon is egyre ismertebb THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2016-ban is
ellátogat hazánkba  az aktuális európai turnéja keretében.

A hangszeres énekegyüttes koncertjeit irodánk kizárólagos joggal képviseli, szervezi koncertjeiket hazánkban továbbá Csehországban és Magyarországon.
Az idei turnét irodánk 2017. decemberében  valósítja meg.

Robson úr Missouri államban, St. Louisban született. " Arany hangú " szólistáival és zenésztársaival New Yorkból érkezik hozzánk.

Együttesét 2000-ben alapította. Turnéztak többek között Michael Jacksonnal, Mariah Carey-vel.
Megalakulásuk óta Európa- szerte többszáz rendkívül sikeres koncertet adtak.

Karácsonyváró hangulatban és kivételes környezetben csendülnek fel ezévben is a bő kétórás koncerten a csodálatos néger spirituálék, ismert gospel dalok,és kedvelt örökzöld slágerek, mint a Hallalujah, Oh Happy Day, Swing Low, stb..Jó szórakozást kívánunk!
Bővebb info hamarosan - ugyanitt.