7.6.2006
Kassa – Emlékezés a régi időkre, rock'n'roll hatvanon túl és kirobbanó energia – a magyar legendás együttes tegnapi koncertje, amelynek sikere átugrotta a vasfüggönyt, ismét alátámasztotta az évek során már oly sokszor bizonyított kiváló minőséget. Az Omega, a páratlan Kóbor 'Mecky' Jánossal az élen mindenkit lábra állított – kezdve a harmincasok-negyvenesek kategóriájával, akik talán unalmas életet folytatnak, folytatva a tizennyolc-húszévesekkel, akik hevesen tiltakoznak az elektronikus zene ellen, a 12-éves gyerekekkel, akik behódoltak (szemmel láthatólag örömmel) a szülői akaratnak, egészen a megfiatalodott nyugdíjasokig. A három és fél órás rock "csemege" Marián Varga rövid, de annál inkább rezonáló fellépésével kezdődött. A rock és komolyzene közötti lavírozást a jelenleg nagyon népszerű magyar együttes fellépése követte. A Sid nem ihlette meg túlságosan a kassaiakat, de a gitárjukról felcsendülő ritmusok felkészítették a publikumot az "öreg" rockerekre. A bevezető intro után Mecky piros-fekete palástban rohant ki a színpadra, és a nézőközönség végre megkapta azt, amiért jöttek. A bevezető számoktól kezdve, mint például Addig élj és 10 000 lépés és a jellemző lézersóval, a terem tombolni kezdett. És ez a tombolás egészen a koncert végéig tartott. Nem hiányoztak a régi klasszikus slágerek sem – Babylon, Naplemente, Fekete pillangó, de az Omega bepillantást nyújtott készülő albumuk zenevilágába is. Kellemes meglepetésként szolgált Keresztes Ildikó vokálénekesnő által bemutatott dal is, és eközben Mecky elugrott pihenni egy kicsit. A koncert váratlan végetérésére a közönség lábdobogással, tapssal és egyre erősödő skandálással reagált. Mindannyian, akik elővették a szekrényeikből a régi bőrruhákat, kifényezték a nitteket és leporolták a vinileket, rákényszerítették az Omegát, hogy nagy stílusban visszatérjen a színpadra. A legnagyobb slágerek, mint például a Léna, Petróleum lámpa, a legendás Gyöngyhajú lány és Mecky a "fő pirotechnikus" világítórakétákkal a kezében véget vetett az 1989 előtti rock'n'roll emlékhullámának. Talán az egyetlen olyan együttes ez, amely a szocializmus alatt szó szerint világméretű áttörést ért el, és sokak számára felelevenítette "fiatalkoruk" felejthetetlen emlékeit. És ezt a közönség szűnni nem akaró vastapssal hálálta meg...
Created by Global Services Slovakia s.r.o.
Újdonságok
DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ
13.6.2019

Szeretettel várjuk Önöket a DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚRA, amely 2019.június 21., 22.-én kerül megrendezésre.

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú
13.6.2019

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú

Szeretettel várjuk Önöket a XXIII.Peredi falunap és Búcsúra, amely 2019.június 22.-én kerül megrendezésre.

 

DIXIE KINGS OF HUNGARY
25.4.2017

Jó hír  a rajongóknak!

Visszakapta a történelmi BENKÓ DIXIELAND BAND nevét a világhírű , szeretett tehetséges zenekar. Gratulálunk!

Fehérlaposok / My, s bielym dekrétom
20.3.2017

A Másik Lehel és Vizeli Csaba " Fehérlaposok" című rockopera
témája a felvidéki családok erőszakos kitelepítése Csehszlovákiában.
Időpont: 2017. április 7., péntek, 18:00
Helyszín: GÚTAI  VMK.

ELO CLASSICS performed by PHIL BATES BAND & The Berlin String Ensemble
4.3.2017

2017. június 24.-én a SZEREDI SZABADTÉRI SZÍNPADON  a legendás ELO / Electric Light Orchestra/

volt énekese és gitárosa PHIL BATES a ZENEKARÁVAL és a BERLINI VONÓSNÉGYESSEL autentikus koncerttel varázsolja a színpadra a világhírű ELO együttes örökzöld slágereit. Az ígéretes koncert vendégzenekara a csehszlovák legenda - a PRÚDY.

 

Bövebb info:  http://www.domkultury.sered.sk/

event/144293/elo-prudy

OMEGA, 55 anniversary tour, 2017
22.2.2017

Örömmel értesítjük, hogy a tavaly év végi frenetikus siker és a töretlenül hatalmas érdeklődés okán közkívánatra a legendás OMEGA együttes ez évben is  koncertet ad Kassán az impozáns  Steel Arénában. A BEST OF OMEGA koncerten azon klasszikus örökzöld OMEGA slágereknek örülhetnek a tisztelt rajongók, amelyek a tavalyi koncertből időhiány és a bőség zavara miatt kényszerűen kimaradtak.

 

Az OMEGA koncert terminusa  2017. december 16., szombat, 19 óra.

A jegyek már megvásárolhatók egész Szlovákia területén a Ticketportal / www.ticketportal.sk/ hálózatában.

Zalatnay Sarolta / Cini/
12.1.2017

 ZALATNAY CINI  és a  REFLEX együttes, LIVE

 

A legendás énekesnő a miskolci Reflex együttes kíséretében július 1.-én,szombaton este nyolc órai kezdettel Málas községben a falunapi eseményen ad  ígéretes koncertet.

EDDA művek
25.7.2016

Örömmel értesítjük az EDDA művek rajongóit, hogy a népszerű csapat 2017-ben is számos felvidéki koncertet is ad. Június 2.-án, pénteken Rimaszombatban  indít a Szabadtéri Színpadon, majd június 23.-án, pénteken Debrődön. 

 

További szabadtéri, ˝open air˝ koncertek-  július 2.,vasárnap, Málas, szeptember 16., szombat, Udvard... További infók hamarosan. 

The GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2017
2.5.2016

Közkívánatra ismét tájainkon!

Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy DWIGHT ROBSON baptista tiszteletes világhírü afro-amerikai
együttese a tájainkon is egyre ismertebb THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2016-ban is
ellátogat hazánkba  az aktuális európai turnéja keretében.

A hangszeres énekegyüttes koncertjeit irodánk kizárólagos joggal képviseli, szervezi koncertjeiket hazánkban továbbá Csehországban és Magyarországon.
Az idei turnét irodánk 2017. decemberében  valósítja meg.

Robson úr Missouri államban, St. Louisban született. " Arany hangú " szólistáival és zenésztársaival New Yorkból érkezik hozzánk.

Együttesét 2000-ben alapította. Turnéztak többek között Michael Jacksonnal, Mariah Carey-vel.
Megalakulásuk óta Európa- szerte többszáz rendkívül sikeres koncertet adtak.

Karácsonyváró hangulatban és kivételes környezetben csendülnek fel ezévben is a bő kétórás koncerten a csodálatos néger spirituálék, ismert gospel dalok,és kedvelt örökzöld slágerek, mint a Hallalujah, Oh Happy Day, Swing Low, stb..Jó szórakozást kívánunk!
Bővebb info hamarosan - ugyanitt.