1994 óta úgy járok Omega-koncertekre, hogy megyek, mert talán ez az utolsó lehetőség. Ahogy múlik az idő, egyre tompul ez az érzés, ahogy most hétvégén, Csehországban is.
7.11.2014 | Oriskó Norbert

Amikor két évvel ezelőtt az „Omega-menedzser” Trunkos Andrásnak ezt elmondtam, ő azt ajánlotta, hogy az 50-es budapesti koncertre akkor mindenképpen menjek el. Akkor még ő sem tudhatta, hogy 2014-ben százezrek előtt játszik majd az Omega a Hősök terén, valamint az új, ún. „Omega Oratórium és Rapszódia” műsorok átütő sikeréről sem. Ez volt most Csehországban is, csütörtökön Prágában, pénteken pedig Zlínben. Mi az utóbbin jártunk, úgy, hogy már olvashattuk az Omega Oratórium fb-oldalán a prágai visszhangot, miszerint „a prágai Kongresszusi Központ zsúfolásig telt nagytermében olyan ováció köszöntötte az Omegát, amely nem csak a Lucernát idézte, de túl is tett rajta. Az elmúlt évek leglátványosabb, lendületes előadása volt, óriási hangulatot varázsolva! A prágai közönség mindig fantasztikus!”.
Volt tehát mit várni, és nem hiába! Zlínben duplázott az Omega. Az új műsor teljesen más élményt, hangulatot ad, mint az utóbbi időben – a Felvidéken is többször láthatott – Omega életműkoncertek, melyeken általában csak az 1987-es Babylon-albumig csendültek fel a jól ismert számok. Az Omega viszont azt követően is kiadott három olyan lemezt (Trans and Dance - 1995, Egy életre szól - 1998, Égi jel - 2006), amely a második Omega-aranykorszak, az ún. űrrock méltó folytatása. Zeneileg, a szövegvilágba ugyanis egyre inkább bekerült az Isten, a gondviselés, a Teremtés üzenete. Mindez pedig egy csodálatos szimfonikus zenekarral erősítve. A „rendes műsoridő” utolsó számaként előadott „A keresztút vége” című dal végén óriási élmény volt, amikor a nemzeti trikolórba ágyazott Omega-logó megjelenítése után szinte eksztázisban tapsolta a csehországi közönség az 52 éves zenekar teljesítményét. Természetesen ezután felcsendült még a Gyöngyhajú lány is, majd egy újabb ráadás következett.
Hallani, hogy talán a Felvidékre is eljön az Omega Oratórium, mely már sok templomban előadva varázsolta el a közönséget. A komáromi református templom például nagyszerű helyszín lehetne. Lesz-e – még nem tudni, azt viszont igen, hogy folytatás igen, hiszen az Omega-honlapon már most olvasható, hogy április 18-án, Berlinben a Szent Pál templomban lép fel az Omega.
„Vándor, egy régi dalt hallgatok / Mindent, ami csak szívből szól, vállalok / Jöttünk a semmiből és ébren álmodunk / Ez egy életre szól.” (Részlet Trunkos András dalszövegéből)

Oriskó Norbert, Felvidék.ma
Fotó az Omega Oratórium fb-oldaláról

Created by Global Services Slovakia s.r.o.
Újdonságok
DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ
13.6.2019

Szeretettel várjuk Önöket a DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚRA, amely 2019.június 21., 22.-én kerül megrendezésre.

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú
13.6.2019

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú

Szeretettel várjuk Önöket a XXIII.Peredi falunap és Búcsúra, amely 2019.június 22.-én kerül megrendezésre.

 

DIXIE KINGS OF HUNGARY
25.4.2017

Jó hír  a rajongóknak!

Visszakapta a történelmi BENKÓ DIXIELAND BAND nevét a világhírű , szeretett tehetséges zenekar. Gratulálunk!

Fehérlaposok / My, s bielym dekrétom
20.3.2017

A Másik Lehel és Vizeli Csaba " Fehérlaposok" című rockopera
témája a felvidéki családok erőszakos kitelepítése Csehszlovákiában.
Időpont: 2017. április 7., péntek, 18:00
Helyszín: GÚTAI  VMK.

ELO CLASSICS performed by PHIL BATES BAND & The Berlin String Ensemble
4.3.2017

2017. június 24.-én a SZEREDI SZABADTÉRI SZÍNPADON  a legendás ELO / Electric Light Orchestra/

volt énekese és gitárosa PHIL BATES a ZENEKARÁVAL és a BERLINI VONÓSNÉGYESSEL autentikus koncerttel varázsolja a színpadra a világhírű ELO együttes örökzöld slágereit. Az ígéretes koncert vendégzenekara a csehszlovák legenda - a PRÚDY.

 

Bövebb info:  http://www.domkultury.sered.sk/

event/144293/elo-prudy

OMEGA, 55 anniversary tour, 2017
22.2.2017

Örömmel értesítjük, hogy a tavaly év végi frenetikus siker és a töretlenül hatalmas érdeklődés okán közkívánatra a legendás OMEGA együttes ez évben is  koncertet ad Kassán az impozáns  Steel Arénában. A BEST OF OMEGA koncerten azon klasszikus örökzöld OMEGA slágereknek örülhetnek a tisztelt rajongók, amelyek a tavalyi koncertből időhiány és a bőség zavara miatt kényszerűen kimaradtak.

 

Az OMEGA koncert terminusa  2017. december 16., szombat, 19 óra.

A jegyek már megvásárolhatók egész Szlovákia területén a Ticketportal / www.ticketportal.sk/ hálózatában.

Zalatnay Sarolta / Cini/
12.1.2017

 ZALATNAY CINI  és a  REFLEX együttes, LIVE

 

A legendás énekesnő a miskolci Reflex együttes kíséretében július 1.-én,szombaton este nyolc órai kezdettel Málas községben a falunapi eseményen ad  ígéretes koncertet.

EDDA művek
25.7.2016

Örömmel értesítjük az EDDA művek rajongóit, hogy a népszerű csapat 2017-ben is számos felvidéki koncertet is ad. Június 2.-án, pénteken Rimaszombatban  indít a Szabadtéri Színpadon, majd június 23.-án, pénteken Debrődön. 

 

További szabadtéri, ˝open air˝ koncertek-  július 2.,vasárnap, Málas, szeptember 16., szombat, Udvard... További infók hamarosan. 

The GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2017
2.5.2016

Közkívánatra ismét tájainkon!

Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy DWIGHT ROBSON baptista tiszteletes világhírü afro-amerikai
együttese a tájainkon is egyre ismertebb THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2016-ban is
ellátogat hazánkba  az aktuális európai turnéja keretében.

A hangszeres énekegyüttes koncertjeit irodánk kizárólagos joggal képviseli, szervezi koncertjeiket hazánkban továbbá Csehországban és Magyarországon.
Az idei turnét irodánk 2017. decemberében  valósítja meg.

Robson úr Missouri államban, St. Louisban született. " Arany hangú " szólistáival és zenésztársaival New Yorkból érkezik hozzánk.

Együttesét 2000-ben alapította. Turnéztak többek között Michael Jacksonnal, Mariah Carey-vel.
Megalakulásuk óta Európa- szerte többszáz rendkívül sikeres koncertet adtak.

Karácsonyváró hangulatban és kivételes környezetben csendülnek fel ezévben is a bő kétórás koncerten a csodálatos néger spirituálék, ismert gospel dalok,és kedvelt örökzöld slágerek, mint a Hallalujah, Oh Happy Day, Swing Low, stb..Jó szórakozást kívánunk!
Bővebb info hamarosan - ugyanitt.