Harmincnégy év után a legendás magyar együttes az Omega visszatért Prágába , hogy újra elkápráztassa rajongóit.
10.6.2005 | Ivan Novák, Mix.cz
Hihetetlen, hogy már 34 éve annak hogy, a keleti blokk legnagyobb rockzenekara - a magyar Omega fellépett a Lucernában. Az együttes, a hosszúhajú frontemberével az élén, annakidején az egyetlen volt, akinek sikerült betörnie a világba és felhívnia magára a figyelmet az európai rockrajongók korében. A Lucerna tényleg emlékezett. A csütörtöki estén az előzenekar , akárcsak három évtizeddel ezelőtt, Radim Hladík vezette Blue Efekt együttes volt. Hladík és a jelenlegi Blue Efekt legnépszerűbb slágerei szólaltak meg, mint a Csirke az órában vagy a Napfényes sír, amelyeket a közönség élénken fogadott. Hladík nemcsak az ő ismert hangszrét használta, hanem bemutatkozott mint szólista is saját dobosa kiséretében. A háromnegyedórás produkció kellően ráhangolta a közönséget az est sztárcsapatára. Az Omega csak tizenöt perces késéssel jelent meg a pódiumon. Az ujjongó rajongókon éppúgy meglátszott az idő múlása mint a zenészeken, de ez egyikük vitalitását sem csökkentette. A színpadon a fényefektusok közepette, előbb felhangzottak a gitár és a zongora hangjai, mígnem megjelent az együttes frontembere Kóbor János. Akárcsak a régi időkben, ma is ugyanúgy mozgott a színpadon, emelgetve a nehéz mikrofonállványt, miközben hosszú fehér haját lobogtatta. A zenekar a tőle várt legnépszerűbb számait hozta el. A budapesti keringőktől kezdve egészen a terjdelmes rock kompozíciókig. Zenészek kettős gitárt és két billentyűzetet használtak, amiből szinte áradtak a hangok, emlékeztetve a régmúlt idők nagy öregjeire, mint pl.a YES. Nem egy éneket a közönség a zenekarral együtt énekelt volna, ha nem lett volna a magyar, mint nyelvi akadály. Harmincnégy évvel ezelőtt az Omega rombolta a Lucernát. Most azonban a prágai szentély nem volt erre a rombolásra itélve. A terem átlagosan telt meg, a teltházat a magas belépő gátolta. Az Omega közel két órát játszott, de az estének még korántsem volt vége. A közönség még részt vehetett az úgynevezett afterpartin, ami a Lucerna zenebárjában késő éjszakáig tartott , ahol a jelenlévők találkozhattak az est sztárjaival. Ez a koncert több volt mint a magyar rockzene dicső korszakának a felevelenítése. A rendezvény kellemes, jó hangulatban zajlott, amit mindenki kellően élvezhetett. Fotók riporthoz Prágai koncert - fotók
Created by Global Services Slovakia s.r.o.
Újdonságok
DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ
13.6.2019

Szeretettel várjuk Önöket a DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚRA, amely 2019.június 21., 22.-én kerül megrendezésre.

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú
13.6.2019

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú

Szeretettel várjuk Önöket a XXIII.Peredi falunap és Búcsúra, amely 2019.június 22.-én kerül megrendezésre.

 

DIXIE KINGS OF HUNGARY
25.4.2017

Jó hír  a rajongóknak!

Visszakapta a történelmi BENKÓ DIXIELAND BAND nevét a világhírű , szeretett tehetséges zenekar. Gratulálunk!

Fehérlaposok / My, s bielym dekrétom
20.3.2017

A Másik Lehel és Vizeli Csaba " Fehérlaposok" című rockopera
témája a felvidéki családok erőszakos kitelepítése Csehszlovákiában.
Időpont: 2017. április 7., péntek, 18:00
Helyszín: GÚTAI  VMK.

ELO CLASSICS performed by PHIL BATES BAND & The Berlin String Ensemble
4.3.2017

2017. június 24.-én a SZEREDI SZABADTÉRI SZÍNPADON  a legendás ELO / Electric Light Orchestra/

volt énekese és gitárosa PHIL BATES a ZENEKARÁVAL és a BERLINI VONÓSNÉGYESSEL autentikus koncerttel varázsolja a színpadra a világhírű ELO együttes örökzöld slágereit. Az ígéretes koncert vendégzenekara a csehszlovák legenda - a PRÚDY.

 

Bövebb info:  http://www.domkultury.sered.sk/

event/144293/elo-prudy

OMEGA, 55 anniversary tour, 2017
22.2.2017

Örömmel értesítjük, hogy a tavaly év végi frenetikus siker és a töretlenül hatalmas érdeklődés okán közkívánatra a legendás OMEGA együttes ez évben is  koncertet ad Kassán az impozáns  Steel Arénában. A BEST OF OMEGA koncerten azon klasszikus örökzöld OMEGA slágereknek örülhetnek a tisztelt rajongók, amelyek a tavalyi koncertből időhiány és a bőség zavara miatt kényszerűen kimaradtak.

 

Az OMEGA koncert terminusa  2017. december 16., szombat, 19 óra.

A jegyek már megvásárolhatók egész Szlovákia területén a Ticketportal / www.ticketportal.sk/ hálózatában.

Zalatnay Sarolta / Cini/
12.1.2017

 ZALATNAY CINI  és a  REFLEX együttes, LIVE

 

A legendás énekesnő a miskolci Reflex együttes kíséretében július 1.-én,szombaton este nyolc órai kezdettel Málas községben a falunapi eseményen ad  ígéretes koncertet.

EDDA művek
25.7.2016

Örömmel értesítjük az EDDA művek rajongóit, hogy a népszerű csapat 2017-ben is számos felvidéki koncertet is ad. Június 2.-án, pénteken Rimaszombatban  indít a Szabadtéri Színpadon, majd június 23.-án, pénteken Debrődön. 

 

További szabadtéri, ˝open air˝ koncertek-  július 2.,vasárnap, Málas, szeptember 16., szombat, Udvard... További infók hamarosan. 

The GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2017
2.5.2016

Közkívánatra ismét tájainkon!

Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy DWIGHT ROBSON baptista tiszteletes világhírü afro-amerikai
együttese a tájainkon is egyre ismertebb THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2016-ban is
ellátogat hazánkba  az aktuális európai turnéja keretében.

A hangszeres énekegyüttes koncertjeit irodánk kizárólagos joggal képviseli, szervezi koncertjeiket hazánkban továbbá Csehországban és Magyarországon.
Az idei turnét irodánk 2017. decemberében  valósítja meg.

Robson úr Missouri államban, St. Louisban született. " Arany hangú " szólistáival és zenésztársaival New Yorkból érkezik hozzánk.

Együttesét 2000-ben alapította. Turnéztak többek között Michael Jacksonnal, Mariah Carey-vel.
Megalakulásuk óta Európa- szerte többszáz rendkívül sikeres koncertet adtak.

Karácsonyváró hangulatban és kivételes környezetben csendülnek fel ezévben is a bő kétórás koncerten a csodálatos néger spirituálék, ismert gospel dalok,és kedvelt örökzöld slágerek, mint a Hallalujah, Oh Happy Day, Swing Low, stb..Jó szórakozást kívánunk!
Bővebb info hamarosan - ugyanitt.