Prágában a legnépszerűbb, külföldön is ismert számaival szórakoztatta a közönséget az Omega együttes
11.6.2005 | JÁNOS KOKES, ÚJ SZÓ
A mintegy kétórás, mindenkit magával ragadó, jó hangulatú koncerten a zenekar harmincéves pályafutásának legnépszerűbb, külföldön is ismert számait adta elő fiatalos lendülettel és nagy sikerrel. A nézők között több száz szlovákiai és csehországi magyar is volt, akik a legismertebb slágereket együtt énekelték Kóbor Jánossal és a zenészekkel. Míg a Tízezer lépés felhangzása után úgy tűnt, hogy szinte menetelni fog az egész Lucerna, addig a Léna dallamai a behavazott végtelen szibériai sztyeppéken száguldó szánt idézték fel a többnyire középkorúakból álló nézőknek. Hatalmas ovációt kapott a Nem tudom a neved című szám is, de mindez meg sem közelítette azt a pillanatot, amikor felcsendült a Gyöngyhajú lány, amelyet a csehek ezrei is szinte kívülről tudnak. A nézőtér először elhallgatott, majd szinte egy emberként dalra fakadt. Magyarul és csehül egyaránt. A slágert ugyanis hatalmas sikerrel Aleš Brichta énekli csehül, s még ma is aránylag gyakran hangzik fel a kereskedelmi rádiókban. „Éppen itt, a Lucernában léptünk fel 34 éve az új felállításban, s ez a csapat máig együtt maradt“ – mondta újságíróknak a koncert kapcsán Mihály Tamás basszusgitáros. A nagyszerű hangulatú műsor befejezése után vastaps következett, s a közönség le sem akarta engedni a zenekart a színpadról. Végül az Omega még további két dalt eljátszott, mielőtt búcsút vett volna a Lucernától. Az Omega prágai fellépésére a Pope Smoked Dope multikulturális program keretében került sor. A koncert megnyitóján, akárcsak három évtizeddel ezelőtt, a Radim Hladík vezette Blue Effect együttes lépett fel. Az Omega először 1971-ben, a harmadik csehszlovák beatfesztiválon mutatkozott be a cseh közönségnek Prágában, mégpedig hatalmas sikerrel, ahogy azt a korabeli sajtó is bizonyítja. A zenekar számai a hetvenes és a nyolcvanas években ismertek és népszerűek voltak a csehek körében.
Created by Global Services Slovakia s.r.o.
Újdonságok
DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ
13.6.2019

Szeretettel várjuk Önöket a DEBRŐDI SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚRA, amely 2019.június 21., 22.-én kerül megrendezésre.

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú
13.6.2019

XXIII. PEREDI FALUNAP és Búcsú

Szeretettel várjuk Önöket a XXIII.Peredi falunap és Búcsúra, amely 2019.június 22.-én kerül megrendezésre.

 

DIXIE KINGS OF HUNGARY
25.4.2017

Jó hír  a rajongóknak!

Visszakapta a történelmi BENKÓ DIXIELAND BAND nevét a világhírű , szeretett tehetséges zenekar. Gratulálunk!

Fehérlaposok / My, s bielym dekrétom
20.3.2017

A Másik Lehel és Vizeli Csaba " Fehérlaposok" című rockopera
témája a felvidéki családok erőszakos kitelepítése Csehszlovákiában.
Időpont: 2017. április 7., péntek, 18:00
Helyszín: GÚTAI  VMK.

ELO CLASSICS performed by PHIL BATES BAND & The Berlin String Ensemble
4.3.2017

2017. június 24.-én a SZEREDI SZABADTÉRI SZÍNPADON  a legendás ELO / Electric Light Orchestra/

volt énekese és gitárosa PHIL BATES a ZENEKARÁVAL és a BERLINI VONÓSNÉGYESSEL autentikus koncerttel varázsolja a színpadra a világhírű ELO együttes örökzöld slágereit. Az ígéretes koncert vendégzenekara a csehszlovák legenda - a PRÚDY.

 

Bövebb info:  http://www.domkultury.sered.sk/

event/144293/elo-prudy

OMEGA, 55 anniversary tour, 2017
22.2.2017

Örömmel értesítjük, hogy a tavaly év végi frenetikus siker és a töretlenül hatalmas érdeklődés okán közkívánatra a legendás OMEGA együttes ez évben is  koncertet ad Kassán az impozáns  Steel Arénában. A BEST OF OMEGA koncerten azon klasszikus örökzöld OMEGA slágereknek örülhetnek a tisztelt rajongók, amelyek a tavalyi koncertből időhiány és a bőség zavara miatt kényszerűen kimaradtak.

 

Az OMEGA koncert terminusa  2017. december 16., szombat, 19 óra.

A jegyek már megvásárolhatók egész Szlovákia területén a Ticketportal / www.ticketportal.sk/ hálózatában.

Zalatnay Sarolta / Cini/
12.1.2017

 ZALATNAY CINI  és a  REFLEX együttes, LIVE

 

A legendás énekesnő a miskolci Reflex együttes kíséretében július 1.-én,szombaton este nyolc órai kezdettel Málas községben a falunapi eseményen ad  ígéretes koncertet.

EDDA művek
25.7.2016

Örömmel értesítjük az EDDA művek rajongóit, hogy a népszerű csapat 2017-ben is számos felvidéki koncertet is ad. Június 2.-án, pénteken Rimaszombatban  indít a Szabadtéri Színpadon, majd június 23.-án, pénteken Debrődön. 

 

További szabadtéri, ˝open air˝ koncertek-  július 2.,vasárnap, Málas, szeptember 16., szombat, Udvard... További infók hamarosan. 

The GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2017
2.5.2016

Közkívánatra ismét tájainkon!

Örömmel tudatjuk az érdeklődőkkel, hogy DWIGHT ROBSON baptista tiszteletes világhírü afro-amerikai
együttese a tájainkon is egyre ismertebb THE GOLDEN VOICES OF GOSPEL 2016-ban is
ellátogat hazánkba  az aktuális európai turnéja keretében.

A hangszeres énekegyüttes koncertjeit irodánk kizárólagos joggal képviseli, szervezi koncertjeiket hazánkban továbbá Csehországban és Magyarországon.
Az idei turnét irodánk 2017. decemberében  valósítja meg.

Robson úr Missouri államban, St. Louisban született. " Arany hangú " szólistáival és zenésztársaival New Yorkból érkezik hozzánk.

Együttesét 2000-ben alapította. Turnéztak többek között Michael Jacksonnal, Mariah Carey-vel.
Megalakulásuk óta Európa- szerte többszáz rendkívül sikeres koncertet adtak.

Karácsonyváró hangulatban és kivételes környezetben csendülnek fel ezévben is a bő kétórás koncerten a csodálatos néger spirituálék, ismert gospel dalok,és kedvelt örökzöld slágerek, mint a Hallalujah, Oh Happy Day, Swing Low, stb..Jó szórakozást kívánunk!
Bővebb info hamarosan - ugyanitt.