Riportok

Vágsellyén koncertezik az Omega!

Ötvenöt év után visszatér az Omega Vágsellyére. 2019 november 5-én, este hét órától Tűzvihar-koncert lesz a helyi sportcsarnokban. Az együttes frontembere Kóbor János – jó szokásához híven – a helyszínen terepszemlét és sajtótájékoztatót is tartott.

A csütörtöki sajtótájékoztatót Kóbor János mellett Jozef Belický vágsellyei polgármester és a koncert társrendezőjének, a dunaszerdahelyi székhelyű Eló Koncertnek képviseletében Török Adrienn tartották.

A rövid felvezető során elhangzott, hogy az 1962-ben megalakult Omega pályafutását gyakran a Rolling Stones-hoz hasonlítják. A brit együttes szintén ugyanabban az évben alakult meg, ma is működik, sőt, a két zenekar frontembere, Mick Jagger és Kóbor János ugyanabban az évben, 1943-ban születtek.

Jozef Belický nem titkolta, hogy hihetetlen számára, hogy most egy rocklegenda mellett foglalhat helyet. Elmondta, mindig szerette az Omegát, és reméli, hogy a november 5-i koncert egy életre szóló élmény lesz a koncertre kilátogató vágsellyeieknek és az ide látogató rajongóknak egyaránt.

Az Eló Koncert az évtizedek alatt már nagyon sok Omega-koncertet szervezett. Török Adrienn szerint mindenkinek érdemes eljönnie Vágsellyére, ugyanis az Omega zenészei mindig kitalálnak valami újat.

Kóbor János elmondta, azért is emlékezetes számára az első, 55 évvel ezelőtti vágsellyei koncert, mert az volt az Omega első külföldi fellépése. Azt követte a gútai, majd a galántai koncert. Akkor még természetesen teljesen más volt egy koncert, és a ma már kihagyhatatlannak számító Gyöngyhajú lány sem volt meg. A legnagyobb Omega-slágerekre épülő Tűzvihar-turné utolsó állomása november 8-án a budapesti Papp László Arénában lesz (együtt lépnek fel a Nazareth-tel – szerk. megj.). Erre készülnek minden erőbedobással, a három nappal korábbi vágsellyei koncert gyakorlatilag a főpróbája lesz a budapesti koncertnek, nem csak az előadott dalok tekintetében, hanem a fény és hangtechnika használatában is.

A sajtótájékoztatón Kóbor Jánost a jövőről is kérdezték. Elmondta, hogy jövőre tulajdonképpen már 60 éve lesz, hogy színpadra álltak, 1962-ben már csak névadás történt. Tavaly Szentesen, majd Szegeden óriási sikere volt az Omega-kiállításnak, a tárlatnak most egy állandó helyszínt keresnek.

Ami pedig a zenét illeti, egy vadonatúj anyaggal, a Testamentummal készülnek bejárni egész Európát. „Bízom abban, hogy Szlovákiába is több helyre eljutunk ezzel a koncerttel. Addig is szeretettel várunk mindenkit most, Vágsellyén!” – mondta Kóbor János.

Forrás: felvidek.ma

Share on